svar ja

Hvordan var treningsmulighetene der du var? Hvor ofte trente du og hvordan klarte du å holde deg i form samtidig som du spiste amerikansk mat?
Spilte fotball 3-4 ganger i uken, og i tillegg trente jeg av og til på treningssenter eller jogget ute. Ble fort lei fast food (men aldri lei godteriet) så spiste egentlig ganske sunt der borte. Men hallais, no point å dra til amerika uten å spise noen burgere osv!!!!!!!!!!!!!!!!! Og cookie dough og fried oreos. Og reese's og mike ike. Og kunne nevnt i evigheter!!

Har du gjort noen som du egentlig ikke hadde lov til av organisasjonen som du kan fortelle om nå?
Gjore ingenting galt:) 

Hva tenker du nå som du er kommet hjem? Fornøyd med året? Glad for at du dro? 
Akkuratt nå tenker jeg ikke nooooe på Tennessee, har egentlig glemt alt. Alt og alle her hjemme er akkuratt som det var når jeg dro - og det er jo perfekt.
Men ja, jeg er kjempe fornøyd med året, og er kjempe glad for at jeg dro!!Kunne du ønske at du dro til et annet land - isåfall hvilket?
Litt kanskje, siden USA er så konservativt. Alt er liksom inappropriate og disrespectful. Australia høres gøy ut, men kanskje helst sør-amerika!!!! 

Kan du skrive litt om hvordan du synes explorius har vært som organisasjon?
Har ikke lagt noe merke til organisasjon min i det hele tatt, og det betyr vel at de har gjort jobben sin. Liker explorius siden de betaler ett år utdannelse for en ungdom i afrika og planter trær osv. Og du får to dager i NY før du drar også!

Anbefaler du andre å dra på utveksling?
Passer jo sikker ikke for alle og du vet jo aldri hvor du kommer. Men du opplever jo 10000000 ganger mer på det enn ett normalt år, og lærer mye om det selv siden du plutselig må klare deg på egen hånd.

Skaffet du deg venner for livet og kommer du til å dra tilbake på besøk?
Tror kanskje jeg fikk én venn for livet, men det får jo tiden vise. Ja, har kanskje litt lyst å dra på senior-trip med vennegjengen min der nede, men må den andre siden har jeg jo lyst å se andre steder og reise på ferie med mine herlige, norske venner! Penger og tid strekker ikke til altVar det vanskelig å få seg venner når du ikke kjente noen?
Nei var ikke vanskelig å få venner siden amerikanere er som de er. Men det var litt vanskelig å få gode venner da. Jeg sier som alle andre; begynn på ett skolelag!

Beste minne?
Hmmm, kanskje en så hverdagslig ting som bilturene hjem fra treningene. Hillirious

Hadde du mye hjemlengsel?
November til februar var lange mnd'er og jeg var mye syk. Men det var aldri veldig ille egentlig. 18 årsdag i Amerika suger sikkert uansett hvor bra du har det der!!

Hva er det beste med å dra på utveksling?
Jeg fikk ett år som bare er "mitt"

Hadde du statsvalg, i såfall hvor?
Østkysten, men kom jo til the South så haha

Hva er det beste med å bo i USA?
Varmen (iaf i TN,) bilkjøring, mat, no worries, liksom bare leve "the american dream"

Hvorfor dro du på utveksling?
Følte det var på tide å se litt mer av verden. YOLO 

Lurte bare på kor mange lesera du har har?
Alt fra 80-160 

Var du god i engelsk før du dro? Og hvor lang tid tok det før snakket du flytende engelsk?
Nei, jeg var ekstremt dårlig og hvis noen ville ha en latter spurte de bare om jeg kunne snakke litt engelsk for dem. Presterte jo å si chicken table istedefor kitchen table høyt i klasserommet osv. Men, tok vel iaf ett halvt år, og er enda ikke 100% flytende og snakker jo med en ganske kraftig aksent. Men er jo forskjell fra person til person, og jeg har verdens dårligste språkøre.

Skal du gå andre året omigjen?
Nope, 3 år med vgs er mer enn nok!

Var det bra fotball nivå der?
Ikke sånn som i Norge, men tror nivået er bedre i nord og på øst- og vestkysten. De spiller litt anderledes der jeg var 

Hvilket kamera har du? Hvor redigerer du bildene dine?
Canon ixus 210 (digitalkamera) og redigere i Windows Live Photo Gallery som alle windows pc'ene har tror jeg.

Hvordan var guttene i USA i forhold til norske gutter?
Holdt opp dørene, mye mer frampå, litt høfligere og mye mer innpåsliten. Men samtidig ekklere, styggere, teitere, kjempe dårlig klesstil og mange trodde de kunne behandle jenter som dritt. Men hallo, finnes jo millioner av gutter i USA og alle er forskjellige (så klart haha) så vanskelig spm å svare på! De fleste falt ikke i smakVar humoren dems annerledes?
Jepp

Hvordan var shoppingmulighetene der du bodde?
Akkuratt hvor jeg bodde var det dritt, var liksom Walmart og JCPenny der - that's it. Men kjørte vi 40 min til nærmeste "storby" var det kjempe bra utvalg, myyyyyye bedre enn Tromsø.

Har hørt at stilen dems er veldig annerledes enn stilen vi har i Norge, stemmer det? Isåfall på hvilken måte?
Går jo mye i t-shorter da. Og kammoflasje. Og noen har liksom grønt hår med lilla striper i. Du finner alt.

Hva var en typisk middag som ble servert når du spiste hjemme?
Noe som inneholdt kylling, bønner, mais, masse grønnsaker, salsa, rømme og alltid masse masse ost. Og cornbread, gravy og kål.

Var high school slik som man ser på filmene? Altså var det grupper, der de kule var sammen, taperne osv?
Jepp, masse grupper. Men vet ikke akkuratt hvordan du definerer kule og tapere?

Når du hadde fag som naturfag var det mange vanskelige ord som du ikke forstod?
Joa, i begynnelsen, men det gikk fort å lære!Var leksene vanskelige?
Nope, bare tull

Var guttene klåfingret? Og jentene sjalue?
Ja alle de 150 millionene mennene i amerika er klåfingret, og alle de 150 millionene jentene er sjalue. Neida haha. Sjalu til 1000 var de fleste da.

Hva er de største forskjellene fra Norge og USA?
Klasseskille, skolesystem, drama blandt voksne og mangelen på sunn fornuft. Og matvaner og kjøringen ofc.  

Føler du selv at du har blitt forandret? Hvis ja, på hvilken måter?
Jepp, blitt mer selvstendig, mer Iselin, mindre dømmende og mye høfligere:)

Shoppet du mye?
Mye mer enn i Norge, så nå er det kjøpestopp. Er jo grenser på hvor mye man faktisk rekker å brukeHvordan var ditt forhold til vertsforeldrene dine og søstra?
Veldig chill. Ingen "I love you" og sånt, men fikk gjøre va jeg ville. "If you're old enough to get here by yourself, you're old enough to make your own decitions" - noe som ikke er en normal innstilling i USA i det hele tatt. Jeg og Gracie (vsøstra på 10) ble jo kjempe close da! Har allerede skypet med henne.

Er det noe du skulle ønske du hadde gjort annerledes? Vet du om noe du kunne gjort annerledes for å ha fått et enda bedre år? Tips til første skoledag? Hva gjorde du i den første lunsjen? Synes det virker utrolig flaut å sitte alene, vurderer heller å spise på toalettet
Ikke bry deg hva folk tenker om deg, fordi alle baksnakker uansett. Prøv å ikke bekymre deg og bare ta ting som det kommer. Ikke freak out hvis du ikke har en bestevenn etter 2 mnd liksom. Første skoledag hadde jeg allerede blitt kjent med jentene på laget, så satt med dem. Bare spørr noen om du kan spise med dem (amerikanere generelt har 0 problem med det) og hvis du ender opp alene er det ingen som ville syns det var rart, siden det er 1000 folk som sitter alene. IKKE sett deg på doet - de er super nasty'e!

Kan du fortsette å blogge selv om du er kommer hjem?
Drar til vietnam med bestevenninnene mine pluss familien til alle sammen om to uker, så vurderer å blogge der. Vi får se:) Er jo ganske mye tid faktisk


3 kommentarer

Silje

11.06.2012 kl.13:54

Elsker bloggen din!! Har vært sykt gøy å lese den igjennom året! Kos deg masse i Vietnam :D

stine

11.06.2012 kl.14:16

FIIINE SVAR!!!! og gjettom du/vi skal blogge i vietnam

emma

12.06.2012 kl.17:11

bra svar :D enig med stipern

Skriv en ny kommentar

issa

issa

18, Tromsø

Jente på utveksling i USA. Tilbringer året i McMinnville en "by" på 13 000 i nærheten av Nashville, Tennessee. Går på Warren County High School og spiller traveling-soccer for ett lag i nabobyen. Du finner meg på twitter, weheartit og tumblr under iselinnw

Kategorier

Arkiv

hits