happiness

Har lenge gått rundt å tenkt på at det er en stor forskjell mellom Norge og USA, men har ikke klart å få helt taket på akkuratt hva. Har endelig klart å sette fingeren på forskjellen, og det er at folk her ikke er like opptatt av å være så.. perfekt. De fleste i Norge er så opptatt av å ha den perfekte kroppen, det perfekte huset, det perfekte livet. Alle vil alltid bli tynnere, brunere, penere. Hvorfor forbinner vi ordet "tynn" med "pen," og motsatt? Og hvorfor vil vi se ut/være som alle andre, når vi kan være annderledes, enestående og unik? Hvorfor bruke tid på å kunne ønske vi var noen andre, istedefor å bare være glad i oss selv? Er ikke det viktigste bare å være sunn, frisk og lykkelig?

Når amerikanerne ser bilder av facebook-vennene mine sier alle det samme: "do people in Norway try to look like barbie-dolls?" Her i usa har alle holdningen "this is me and if you don't like me too bad for you!" og "I like fries and i don't give a shit if they make me fat!" Og de er lykkelige likevell. Omså lykkeligere. De vet hvem de er og de er stolt over den personen. Og hvorfor i det hele tatt prøve å være perfekt når man aldri kan bli det? Og er ikke livet perfekt hvis man er lykkelig? Og er man ikke pen hvis man smiler? Og interessant hvis man er anderledes? Og attraktiv hvis man har selvtillit? Vanskelig å sette ord på det jeg føler, men jeg vil heller være meg enn å være "perfekt." Og jeg vil heller gjøre ting som gjør meg lykkelig, enn ting som samfunnet liksom forventer skal gjøre meg lykkelig.

Men den igjen, man kan ikke klage på samfunnets verdier siden man er en del av samfunnet, og derfor kan man også være med på å forandre verdiene. Noe jeg skal gjøre med å forandre meg selv. Med å like meg selv. Med å være lykkelig istedefor å bruke energi og krefter på prøve å oppnå noe umulig. Med å drite i overfladiske ting, "sk12" og med å bare være glad for at jeg er meg og du er du, og at vi er alle forskjellige.

"livet hadde vært enklere om alt var svart hvitt, men istedefor så har vi alle slags mulige farga, og det e forrvirrende, men utrolig spennende"

6 kommentarer

Helene

22.04.2012 kl.23:14

Utrolig bra skrevet!!! Helt enig med deg:)

stine

23.04.2012 kl.06:41

Kunne ikke blitt bedre!!!! Du e så flink:-D

Thekla

23.04.2012 kl.09:28

veeldig bra skreve!!

emma

23.04.2012 kl.10:35

får nesten gåsehud når æ les det her. du e uten tvil den personen som e flinkest til å sette ord på følelsa man ikke vet kordan man skal beskrive!

24.04.2012 kl.11:48

ikke alle i norge e så opptatt av å se ut som ei dukka, trur det har en god del med kordan miljø man e i

silja

24.04.2012 kl.16:20

takk for klokeord issa:)

Skriv en ny kommentar

issa

issa

18, Tromsø

Jente på utveksling i USA. Tilbringer året i McMinnville en "by" på 13 000 i nærheten av Nashville, Tennessee. Går på Warren County High School og spiller traveling-soccer for ett lag i nabobyen. Du finner meg på twitter, weheartit og tumblr under iselinnw

Kategorier

Arkiv

hits