utvekslingsårets..

Beste minne må nok bli de to første dagen i NY med Serine og Lisa. Resten av gruppen hatet oss fordi vi var så usosial, men vi brydde oss fint lite. Skjønte aldri vitsen med å bli bestevenner med noen man aldri skal møte igjen etter to dager? Var helt fantastisk å gå rundt downtown i New York, shoppe, spise og se alle de kjente plassene. Vi holdt på å miste bussen to ganger. En gang fordi jeg og Serine absolutt skulle kjøpe en bagel med laks(??) av alle ting, og en annen gang fordi vi bestemte oss for å ta med sushi tilbake til hotellet og vi sprang forbi der bussen sto, og måtte springe tilbake igjen. Ahhh gode dager! Håper på reunion 2 juni!

Vanskligste dag var første dagen! Ingenting kan beskrive følelsen når jeg gikk inn på flyet som skulle gå til Nashville og vinket tilbake på de siste utvekslingstudentene. Følte ut som om livet mitt skulle ende. Plutselig var jeg bare på et helt tilfeldig sted i Tennessee der jeg kjente ziro. Husker jeg tenkte "hva i helvette er det jeg gjør her 100000 km borte fra alle sammen?" Føltes helt bare helt helt feil

Største bekymring har vært å gå opp i vekt haha. Matvanene generelt her er utrolig usunn, og når du har coockieser, sjokolade ect. rundt deg hele tiden er det ekstremt lett å spise og spise. Og når vi i tilegg alltid spiser pizza eller fast food på sleepovers er det vanskelig å ha en sunt kosthold. Men jeg prøver! Gleder meg til å komme tilbake til norsk mat/matvaner!!

 
Beste venninner har vært Lauren, Jo, Maddie og Hunter. 4 kjempe forskjellige jenter, som jeg har fire kjempe forskjellige forhold til!

Opptur kanskje det at folkene her syns det er dødskult med en "foreign exchange student." Hadde egentlig ikke forventet det, hadde mer trodd de ville se på meg som litt dum, pga språk og aksent! Tenker aldri på meg som en utvekslingstudent selv da, siden jeg egentlig assosierer det med sånne gale, kjempe pratsomme, alltid glade jenter, som prøver å bli venner med alt og alle. Sånne folk altså! Men i går sa en av guttene her "Dude, is so freaking fun to have a foreign exchange student as a friend. Every group of friends should have one!!"

Nedtur er oppførselen til noen av jentene i vennegjengen. Støreste bitch'en ever. Og kansje det at jeg ikke har fått en ordentlig bestevenn eller en vfamilie jeg vet jeg kommer til å holde kontakt med. I tunge stunder har jeg også kunne ønsket det var andre ustudenter i nærheten, men har jo havnet in the middle of nowhere! Altså ingenting jeg ikke kan takle

Viktigste personer har vært de der hjemme! Bare det at de støtter meg, er glad i meg, tenker på meg, venter på meg, savner meg, skyper med meg, sender brev til meg (som jeg er ekstremt dårlig å svare på) har gjort oppholdet ti ganger lettere!

Matrett må nesten bli vmors chili! Eller coockie dough! Eeeeller bønner, no kiddin'! 

Butikker kanskje Express, Forever 21 og det er kjempe gøy å handle matvarer på Walmart! Og en jallabutikk vi fant i Soho, NY! Kjempe fine, billige klær! Også souvenir-butikkene i Nashville er ganske artige også. Full av country-ting, musikk, boots, vintage, gammeldags godteri og fine små ting-tang. Håper jeg får dratt tilbake så skal jeg ta bilder!

Største forandring er måten jeg ser på Norge på. Man innser at alt vi tar som forgitt, ting som er helt normalt i Norge, egentlig er helt spesielt for Norge. Er helt umulig å forklare hvor anderledes Norge ser ut herifra. Er så mange natur- og kulturforskjeller, og er enda rart bare det å ikke se havet hver dag, eller ikke finne grovbrød i huset! Viste jo at amerikanerne var veldig konservativ, men ble overrasket hvor liberal Norge er i forhold. Her driver de fortsatt på med abort-debatter, protest mot homofil-ekteskap, nesten ingen kvinnelige prester, ikke sex før ekteskapet og mange lærer faktisk ikke om evolusjon. 

Mest idiotisk spørsmål tror ingenting slår spørsmålet jeg fikk en av de første dagene "do ya'll ship dogs to Norway?" Andre dumme spørsmål er om vi har mobiltelefoner, om vi har hudkreft, om vi sender tekstmeldinger på norsk til norske venner og en gutt spurte om jeg kunne snakke til den nye kinesiske jenta, siden jeg var fra asia og han regnet med at jeg kunne snakke kinesik?!!! Største erfraring er antageligvis hvor heldig jeg er som har kjære, nære venner i Norge, som virkelig bryr seg om meg. Ikke det at jeg ikke har det her, men har møtt så utrolig mange overfladiske, to-faced mennesker, som er så opptatt av seg og sitt. Vennskap er så mye viktigere enn man tror, og hvis man tar godt vare på det så vil det vare livet ut!

Overraskelse er hvor stor forskjell det er på hvordan personer oppfører seg her og i Norge. Her viser alle følelsene sine hele tiden. Hvis du bli pissed så sier du det rett ut, hvis du ikke liker noen så snakker du ikke til dem, hvis noen sårer deg går du rett til personen og sir "you kinda hurted my feelings" og hvis du har hatt en artig dag med en person så er dere plutselig "bff's" og "i love you" er skrevet over hele facebook-veggen. Tror det er veldig vikitig for folk her å ha det gøy hele tiden, mens i Norge er det mer viktig å ha gode venner. I begynnelsen syns jeg alt virket veldig falskt, men egentlig er det vel bare anderledes.

Største savn er norsk mat, norsk hverdag, helgekos, bo i en by, slumming med venner, krangle med bror, lillesøster. Jeg savner også jenter med litt bein i nesa, de fleste her er veldig jente-jente, a southern belle. Og jeg savner at jenter og gutter henger sammen uten så mye fokus på at jenter er jenter og gutter er gutter! Er ikke så vanlig å være venner på tvers av kjønnene her. Gutter får liksom ikke gå inn på soverommene til jentene, og her hadde aldri en jente- og guttevenn fått lov til å være sammen alene. OG jeg savner mine friheter som 18

Takknemlighet er måten noen av jentene tok meg i mot på. Er litt sykt at de i begynnelsen orket å tilbringe så mye tid med ei sjenert (på starten) jente fra Norge som måtte tenke før hvert ord, som helt sikkert var uttalt feil! Er ganske sikker på at jeg ikke hadde tatt meg tid til det hvis noen kom til Norge. Eller nå ville jeg jo det, etter at jeg vet hvordan det er. Også er jeg litt takknemlig for at Gracie er her, så jeg ikke glemmer helt hvor irriterende søsken er!

Beste kjøp aner egentlig ikke. Har ikke kjøpt så mye. Kansje slettetanga bare siden jeg er avhengig. Eller bruker ikke heller den så mye siden jeg aldri orker aldri å bry meg om hvordan jeg ser ut, siden alle på skolen går stygt kledd uansett....

Mest betydningsfulle ord "I wish you just could stay here the whole summer! I'm sure my family wouldn't mind hiding you in my house for some months" og en fantastisk søt melding jeg fikk fra Rayah på bursdagen min!

Største håp er at de tre siste månedene blir glade og fine, at jeg får tilbragt tid med alle jeg har lyst til å tilbringe tid med, og at jjeg holder meg frisk!!!!

Jeg-gleder-meg-til er interact convention, California, DC, når pappa kommer på besøk, fotballturneringer out of state, NY igjen med lisa og forhåpentligvis Serine og så klart 6. juni!!!! Og vietnam til sommeren og 1 måned med sommerjobb på verdens fineste plass (tranøy) med verdens beste jente (Silja.) Har så mye å se fram til!

Sang Waghon Wheel - Old Crow Medicine Show. Kommer for alltid til å minne meg om året her. Jamming til Waghon Wheel er standar!!

so rock me mama like a wagon wheel, rock me mama anyway you feel, heeeeeeeeey mama rock me

11 kommentarer

Sigrid

27.feb.2012 kl.06:07

Så bra skrevve, elske bloggen din iselin!! du e så flink og skrive:)

birgitte

27.feb.2012 kl.09:04

fint innlegg!!

Johanne Kristine Hestad

27.feb.2012 kl.12:41

Syykt bra innlegg og kjenne mæ igjen i flere ting her!

emma

27.feb.2012 kl.13:36

veldig bra skrevet, æ føle nesten at det e æ som har vært borte! på en måte e det jo bra at du ser at dine beste venna (oss, hehe) e her, sånn at du ikke føle at du høre hjemme i usa når du kommer tilbake:) NYT den siste tia

August

27.feb.2012 kl.14:16

bra med langt innlegg! håpe det du glede dæ til blir bra :D

Pappa

27.feb.2012 kl.20:37

Forfatter?!

Thekla

27.feb.2012 kl.23:12

Enig med faren din, du e ekstremt flink til å skrive!!

Glede mæ til du kommer hjem, nyt siste tia.

stine

28.feb.2012 kl.00:25

Åå flott skrevve iselin!!! Du e så flink:) stolt av å være besrisen diiiiin

Serine

28.feb.2012 kl.05:10

Blir så fasinert av innleggan dine issa. Det e nesten som æ får motivasjon til å blogge, men bare nesten, Hehe. Å e helt enig beste minne e NY med dæ å Lisa <3<3

Oda

28.feb.2012 kl.11:05

Kommer aldri til å glemme den sangen! Va alltid allsang rundt bonfire'et og på sleepovers. Spille den fortsatt når æ savne TN-folkan. Nyt de siste månedan, det e de beste!

13.mar.2012 kl.17:35

Hahaha beste jeg har lest var det med dumme spørsmål! Men utrolig fin blogg :-)

Skriv en ny kommentar

issa

issa

18, Tromsø

Jente på utveksling i USA. Tilbringer året i McMinnville en "by" på 13 000 i nærheten av Nashville, Tennessee. Går på Warren County High School og spiller fotball for skolelaget Lady Pioneers.

Kategorier

Arkiv

hits