once u go black, u'll never go back?

Her om dagen på vei til skolen snakket vi tilfeldigvis om ei jente på skolen som hadde mange guttevenner, men ingen kjæreste. En av jentene i bilen kom med en kommentar om at "ingen ville ha henne lengere" og svaret jeg fikk når jeg spurte hvorfor var "once you go black, you'll never go back." Hva!!?? Har etter en stund her funnet ut at de fleste her har fordommer mot alt som er fremmed; innvandrere, personer som ikke er kristen osv. Jeg kan på en måte skjønne (hvis jeg prøver veldig hardt) at de er redd for det som er annerledes, men at de har den innstillinga mot andre amerikanere, født og oppvokst i samme by, bare med en annen hudfarge, er helt utrolig. Og nå snakker vi ikke bare om guttene på skolen som ikke vil date jenter som har vært sammen med afroamerikanere, men også om voksne foreldre som forbyr barna sine å date dem. Syns det er helt utrolig latterlig og barnslig at velutdannete som ikke mangler noe er rett og slett rasistisk. Grow up, innse at du bor i ett land der du har mulighet til å lage en positiv forskjell, istedet for å finne på forskjeller der de slett ikke fins. 

Tumblr_lpyi7qv3t71r0xxmqo1_500_large

3 kommentarer

stine

25.jan.2012 kl.05:32

veldig godt poeng ja! for noen år tilbake ble mitt søskenbarn som va på utveksling kasta ut av familien pga ho va venn med en mørkhuda.

Birgitte

25.jan.2012 kl.09:57

ja, det e så unødvendig med sånne holdninge! kanskje du klare å påvirke dem bittelitt mens du e der borte? :)

emma

25.jan.2012 kl.11:39

gud. kjenne æ blir litt irritert! enig med birgitte:)

Skriv en ny kommentar

issa

issa

18, Tromsø

Jente på utveksling i USA. Tilbringer året i McMinnville en "by" på 13 000 i nærheten av Nashville, Tennessee. Går på Warren County High School og spiller fotball for skolelaget Lady Pioneers.

Kategorier

Arkiv

hits